Ulkosaunan valinta
Ulkosaunan rakentaminen kannattaa aloittaa selvittelemällä erilaisia ulkosaunavaihtoehtoja. Mikäli pidät NEW SAUNA -malliston tyylistä ja haet markkinahintoja edullisempaa vaihtoehtoa, haluamme olla toteuttamassa sinulle saunan. NEW SAUNA -mallistossa on tällä hetkellä kolme kokovaihtoehtoa, joita voidaan varustella mieleiseksesi.
ULKOSAUNAN RAKENNUSLUPA
Kun ajatus tulevasta saunasta on hahmottunut, on hyvä selvittää minkä verran tontillasi on rakennusoikeutta jäljellä. Apua saa paikkakunnan rakennusviranomaisilta. Rakennusvalvonnasta selviää myös mahdolliset reunaehdot tulevalle saunalle: millainen väritys, pintamateriaali ja katto saunassa saa olla. Lisäksi rakennusvalvonta ohjeistaa tarvittavista luvista ja nimettävistä vastuuhenkilöistä.
Yleensä ulkosauna edellyttä rakennusluvan. Mallisaunan arkkitehtikuvat (julkisivu-, pohja- sekä perustuskuvat) kuuluvat hintaan ja niitä voi käyttää rakennusluvan hakemisessa. Joissakin kunnissa rakennusvalvonta edellyttää tarkemmat lupakuvat.
Autamme tarpeen mukaan rakennuslupaprosessissa.
Valmissaunan perustukset
Perustustavan valintaa määrittävät millaiselle maaperälle sauna rakennetaan. Mikä on maaperän kantavuus ja routivuus. Pilariperustus on hyvä vaihtoehto hyvin kantavalle maapohjalle tai kalliolle. Ruuvipaaluperustus soveltuu hyvin savi-ja hiekkapitoiseen maahan. Saunarakennuksen perustukset kannattaa tehdä hyvin ja suositeltavaa on käyttää alan ammattilaisia perustusten toteuttamiseen.
Kuvan sauna (Sauna 24) on nostettu pilariperustusten päälle. Tässä tapauksessa perustuksen toteuttaminen oli vaivatonta ja edullista. Peruskallio oli laakea ja maantasalla. Kalliioon porattiin muutamia reikiä per pilari, sen jälkeen Lammin Betonin pilariharkot ladottiin kasaksi, raudoitettiin (osa kallion reikiin) ja muurattiin.
Jätevesi
Ulkosaunaa käytettäessä kantovedellä jäteveden määrä on vähäinen ja sen voi liittää kunnan viemäriverkostoon, imeyttää maahan imeytyspallon avulla tai veden voi johtaa karkeasta sepelistä rakennettuun kivipesään, mistä vesi imeytyy maaperään. Tyypillisesti rakennusvalvonta ohjeistaa jäteveden käsittelyssä.